Ik ben Tessy

… gelukkige mama van een tienerzoon, en plus-mama van 2 jongvolwassenen die samen met mijn vriend Geert mijn leven verrijken.

Mijn primaire opleiding is Secretariaat-Moderne Talen. Tijdens mijn loopbaan van meer dan 30 jaar in een farmaceutische multinational hechtte ik er oorspronkelijk belang aan om processen te verbeteren. Nu mag het duidelijk zijn dat de MENS achter deze processen zich goed moet voelen (waar ik zelf tegenaan ben gelopen), anders houdt het proces zelf niet stand.
Zo werd ik er Mental Health Diplomat en zette ik me vrijwillig in om het taboe rond geestelijke gezondheid bij collega-medewerkers te doorbreken.

En meer nog : ik heb mijn roer omgegooid.
Want over de jaren heen raakte ik al maar meer gepassioneerd door alles wat met persoonlijke groei, holistisch leven en gezondheid te maken heeft. Ik deed de afgelopen jaren kennis en ervaring op die ik onmogelijk voor mezelf kan houden.

Ik heb er dan ook mijn missie van gemaakt om volwassenen te ondersteunen in hun zoektocht naar levensvreugde, met behulp van op-maat methodes en waardevolle inzichten.

Als holistisch Empowering Life Coach help ik jou weer steviger te staan.
Mijn meertaligheid is hierbij meer dan goud waard.
En leergierig en all-round als ik ben, ga ik altijd een stapje verder en zoek ik verdieping op.

Telkens opnieuw vooruitgang te zien bij een begeleidingstraject, en het verschil te kunnen maken óók en zélfs daar waar de klassieke hulpverlening vastloopt, daar doe ik het voor. 

Waar ik nog vrolijk van word?
Van mijn gezin, sowieso.
Van een fijne natuurwandeling begeleid door fluitende vogeltjes.
Van zon en water, oh ja!
Van af en toe een nieuwe plek te ontdekken.

En ook van de geur van meiklokjes, en gebraden kip …

Ik neem graag de tijd voor een deugddoende babbel, en je bent welkom voor een meer intensieve begeleiding.

Tessy

Ooit...

…ben ik opgegroeid als de benjamin in een gezin van vier. Lange tijd leefde ik naar de overtuigingen die ik meekreeg uit mijn kindertijd en jeugd en uit mijn omgeving. Al merkte ik wel dat er wat schortte, ik wist niet beter, want ‘niemand is perfect gelukkig’, toch?

Zelf bezocht ik een Kindertolk® toen mijn zoon op zijn 8ste huilde telkens als ik hem naar school bracht. Wat ik ook probeerde: de zachte, lieve aanpak, of een kordaat vertrek, … het werd niet beter. De sfeer tussen ons voelde steeds vaker gespannen en ongemakkelijk. Het heeft me altijd verbaasd hoe de Kindertolk® destijds met zo weinig sessies soelaas bracht.

Vaardigheden en interesses

Geen seconde heb ik getwijfeld toen de opleiding Kindertolk® op mijn pad kwam. Intussen leerde ik zelf om de ‘problemen met een kind’ te vertalen in kánsen, heb ik mezelf flink onder de loep genomen, en heb ik ‘ja’ gezegd op zovele interessante en verdiepende opleidingen. Onder meer rond systemisch werk en opstellingen (bij De Roestenburgh), Voice Dialogue, communicatie, assertiviteit, omgaan met stress, rouwverwerking, Thinking Environment, Energy for Performance in Life, De Kracht van de Kaart (bij Janet Schmidt), mindfulness, ademen, aura- en chakrahealing en Access Bars. Regelmatig volg ik inspirerende lezingen en trainingsdagen o.a. over nieuw-samengestelde gezinnen, ouderverstoting, depressie, ziekteklachten, …

Het verband tussen lichaamsklachten en onze psychische gezondheid en het bewust leven naar onze eigen ik, komt in veel opleidingen terug. En dat is maar logisch ook.
Je lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Zit er stress in je hoofd? Dan manifesteert het zich in je fysieke lichaam en verzwakt het je gezondheid.

Symptomen manifesteren zich als een soort preventief geneesmiddel, dat ons aanspoort om de juiste levensweg te verkennen. Een pijnstiller is oké om tijdelijk verlichting te brengen, maar zoveel doeltreffender is het om daarnaast ook naar de onderliggende oorzaak van je kwaal te kijken.

Jij bent uniek

1/3 Vlamingen voelt zich niet fit in het hoofd

Rond geestelijke gezondheid bestaan er nog altijd heel wat taboes. Geestelijke gezondheid heeft niet alleen te maken met “niet ziek zijn”. Ook gezonde mensen hebben er baat bij om zich goed te voelen in hun vel! Het gaat ook over hoe je omgaat met stress, hoe je je talenten ontplooit, op welke manier je bijdraagt aan de maatschappij…

Om je ziel ruimte te geven, is het noodzakelijk te kiezen wat voor jóu belangrijk is. In onze maatschappij is het ‘collectief normpatroon’ erg belangrijk. Helaas ook vaak erg blokkerend. Daarmee bedoel ik dat ‘mén’ in de maatschappij vaak bepaalt wat jíj hoort te doen of te laten. Maar elk mens is een uniek wezen dat zelf kiest welke delen van het collectief normpatroon overgenomen worden en welke niet. En daar zit het hem nu net…

Rode Neuzen Dag is al een geweldig initiatief om kinderen, die het mentaal moeilijk hebben, aan het praten te krijgen. Want net zoals geen enkele bloem duizend dagen na elkaar bloeit, is ook geen enkele mens duizend dagen na elkaar gelukkig. En dat is ook helemaal OK. Uitdrukkingen als ‘keep smiling’ en ‘stay positive’ mogen van mij, als het geen camouflagenet wordt voor wat er diep binnenin ons of in ons kind omgaat.

“You are unique, just like everyone else”

Dit vind ik een uitermate passende spreuk. Ik ben een mens zoals jij. Even uniek als jij bent. Niet meer of niet minder belangrijk. Dit maakt dat ik jou niet zal vertellen wat jij moet doen, of hoe jij in het leven moet staan.

Want wat voor mij past, past niet per se bij jou. Wij zijn geen kopie van elkaar.

De droom van De Boesboom

Door naar de bron te gaan in plaats van enkel pleisters op de wonden te kleven, is het mijn droom dat we mensen doeltreffend en langdurig kunnen helpen waardoor psychologische klachten en trauma’s alsook erfelijke aandoeningen niet langer van generatie op generatie worden doorgegeven. Misschien zelfs zo dat er ooit geen wachtlijsten in de hulpverlening meer zullen zijn.

Ouders, leerkrachten en hulpverleners zijn welkom, omdat ze wel eens (onbewust) de kinderen hun eigen rugzak laten meedragen. En dat hoeft niet zo te zijn.

 

Weer sterk met De Boesboom

Net omdat de combinatie van Kindertolk®, systemisch werk, opstellingen en Voice Dialogue zo schitterend werkt, keer op keer, wil ik de inzichten door middel van De Boesboom tot bij jou brengen. Geen algemeen verhaal, maar specifiek volgens jouw behoeften.

Ook kinderen zijn welkom omdat ik hen van jongs af aan wil laten kennis maken met de kracht van systemische principes, waardoor ze steviger in hun schoenen komen te staan. En iemand die al vroeg de juiste passende keuzes weet te maken, maakt minder kans om later therapie nodig te hebben. En op die manier verkleinen we de vragende groep, en verkorten we dus de wachtlijsten.

Ik wil jou als mens leren kennen, en kijk er naar uit je te ontmoeten. Ik help je graag bij het verkrijgen van inzicht. Inzicht in wat jij wilt en kunt, maar misschien onbewust niet meer durft te zijn.

En op basis van dat inzicht kun jij ervoor kiezen iets te doen wat beter bij jou aansluit.

Een sprong die er voor zorgt dat je bewuster in het leven gaat staan. Waardoor je veel beter en rustiger met alles wat je op pad komt, om kunt gaan.

Ik ben voorstander van een aanpak waarin de mens in zijn volle omvang benaderd wordt. Niet enkel vanuit het verstand, of vanuit het lichaam, maar vooral ook vanuit de ziel. Ik ondersteun een aanpak waarin zelfontwikkeling en welbevinden voorrang hebben op ‘wat anderen vinden’. Hierdoor komt iemand in zijn volle kracht.