Ik ben Tessy

… gelukkige mama van een tienerzoon, en plus-mama van 2 tienermeiden en een jongvolwassen student die samen met mijn vriend mijn leven al jarenlang verrijken.

Mijn primaire opleiding is Secretariaat-Moderne Talen. Ik oefen bijna 30 jaar het beroep van Management Assistant uit in een multinational.

Met taal bezig zijn, is heel fijn. Taal is een heel rijkelijk instrument.

Als holistisch begeleider en Kindertolk® werk ik samen met mensen om hun eigen innerlijke proces te verbeteren. Mijn affiniteit voor talen komt hier goed aan bod.
Telkens opnieuw resultaat te zien bij een begeleidingstraject, geeft me heel veel voldoening.

Ik vind het heerlijk om mensen bij te staan in hun zoektocht om weer in hun kracht te komen. Om samen naar de bron te gaan, en daar weer verfrissende energie te vinden om zelfbewuster en steviger in het leven te staan. Sprankelend !

Neem gerust vrijblijvend contact op over je vraag of je probleem. Als je fysiek langs komt, staan koffie, thee, water, … voor je klaar.

Wees welkom.

Tessy

Ooit...

…ben ik opgegroeid als de benjamin in een gezin van vier. Lange tijd leefde ik naar de overtuigingen die ik meekreeg uit mijn kindertijd en jeugd en uit mijn omgeving. Al merkte ik wel dat er wat schortte, ik wist niet beter, want ‘niemand is perfect gelukkig’, toch?

Zelf bezocht ik een Kindertolk® toen mijn zoon op zijn 8ste huilde telkens als ik hem naar school bracht. Wat ik ook probeerde: de zachte, lieve aanpak, of een kordaat vertrek, … het werd niet beter. De sfeer tussen ons voelde steeds vaker gespannen en ongemakkelijk. Het heeft me altijd verbaasd hoe de Kindertolk® destijds met zo weinig sessies soelaas bracht.

Vaardigheden en interesses

Geen seconde heb ik getwijfeld toen de opleiding Kindertolk® op mijn pad kwam. Intussen leerde ik zelf om de ‘problemen met een kind’ te vertalen in kánsen, heb ik mezelf flink onder de loep genomen, en heb ik ‘ja’ gezegd op zovele interessante en verdiepende opleidingen. Onder meer rond coaching, systemisch werk en opstellingen (bij De Roestenburgh), Voice Dialogue, communicatie, assertiviteit, omgaan met stress, rouwverwerking, Thinking Environment, Energy for Performance in Life, mindfulness, en aura- en chakrahealing. Regelmatig volg ik inspirerende lezingen, bijkomende opleidingen en/of workshops o.a. rond nieuw-samengestelde gezinnen, depressie, …

Het verband tussen lichaamsklachten en onze psychische gezondheid en het bewust leven naar onze eigen ik, komt in veel opleidingen terug. En dat is maar logisch ook.
Je lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Zit er stress in je hoofd? Dan manifesteert het zich in je fysieke lichaam en verzwakt het je gezondheid.

Symptomen manifesteren zich als een soort preventief geneesmiddel, dat ons aanspoort om de juiste levensweg te verkennen. Een pijnstiller is oké om tijdelijk verlichting te brengen, maar zoveel doeltreffender is het om daarnaast ook naar de onderliggende oorzaak van je kwaal te kijken.

Jij bent uniek

1/3 Vlamingen voelt zich niet fit in het hoofd

Rond geestelijke gezondheid bestaan er nog altijd heel wat taboes. Geestelijke gezondheid heeft niet alleen te maken met “niet ziek zijn”. Ook gezonde mensen hebben er baat bij om zich goed te voelen in hun vel! Het gaat ook over hoe je omgaat met stress, hoe je je talenten ontplooit, op welke manier je bijdraagt aan de maatschappij…

Om je ziel ruimte te geven, is het noodzakelijk te kiezen wat voor jóu belangrijk is. In onze maatschappij is het ‘collectief normpatroon’ erg belangrijk. Helaas ook vaak erg blokkerend. Daarmee bedoel ik dat ‘mén’ in de maatschappij vaak bepaalt wat jíj hoort te doen of te laten. Maar elk mens is een uniek wezen dat zelf kiest welke delen van het collectief normpatroon overgenomen worden en welke niet. En daar zit het hem nu net…

Rode Neuzen Dag is al een geweldig initiatief om kinderen, die het mentaal moeilijk hebben, aan het praten te krijgen. Want net zoals geen enkele bloem duizend dagen na elkaar bloeit, is ook geen enkele mens duizend dagen na elkaar gelukkig. En dat is ook helemaal OK. Uitdrukkingen als ‘keep smiling’ en ‘stay positive’ mogen van mij, als het geen camouflagenet wordt voor wat er diep binnenin ons of in ons kind omgaat.

“You are unique, just like everyone else”

Dit vind ik een uitermate passende spreuk. Ik ben een mens zoals jij. Even uniek als jij bent. Niet meer of niet minder belangrijk. Dit maakt dat ik jou niet zal vertellen wat jij moet doen, of hoe jij in het leven moet staan.

Want wat voor mij past, past niet per se bij jou. Wij zijn geen kopie van elkaar.

De droom van De Boesboom

Door naar de bron te gaan in plaats van enkel pleisters op de wonden te kleven, is het mijn droom dat we mensen doeltreffend en langdurig kunnen helpen waardoor psychologische klachten en trauma’s alsook erfelijke aandoeningen niet langer van generatie op generatie worden doorgegeven. Misschien zelfs zo dat er ooit geen wachtlijsten in de hulpverlening meer zullen zijn.

Ouders, leerkrachten en hulpverleners zijn welkom, omdat ze wel eens (onbewust) de kinderen hun eigen rugzak laten meedragen. En dat hoeft niet zo te zijn.

 

Weer sterk met De Boesboom

Net omdat de combinatie van Kindertolk®, systemisch werk, opstellingen en Voice Dialogue zo schitterend werkt, keer op keer, wil ik de inzichten door middel van De Boesboom tot bij jou brengen. Geen algemeen verhaal, maar specifiek volgens jouw behoeften.

Ook kinderen zijn welkom omdat ik hen van jongs af aan wil laten kennis maken met de kracht van systemische principes, waardoor ze steviger in hun schoenen komen te staan. En iemand die al vroeg de juiste passende keuzes weet te maken, maakt minder kans om later therapie nodig te hebben. En op die manier verkleinen we de vragende groep, en verkorten we dus de wachtlijsten.

Ik wil jou als mens leren kennen, en kijk er naar uit je te ontmoeten. Ik help je graag bij het verkrijgen van inzicht. Inzicht in wat jij wilt en kunt, maar misschien onbewust niet meer durft te zijn.

En op basis van dat inzicht kun jij ervoor kiezen iets te doen wat beter bij jou aansluit.

Een sprong die er voor zorgt dat je bewuster in het leven gaat staan. Waardoor je veel beter en rustiger met alles wat je op pad komt, om kunt gaan.

Ik ben voorstander van een aanpak waarin de mens in zijn volle omvang benaderd wordt. Niet enkel vanuit het verstand, of vanuit het lichaam, maar vooral ook vanuit de ziel. Ik ondersteun een aanpak waarin zelfontwikkeling en welbevinden voorrang hebben op ‘wat anderen vinden’. Hierdoor komt iemand in zijn volle kracht.