School-, leer- en ontwikkelingsproblemen

Wanneer je een vermoeden hebt dat er iets aan de hand is met de ontwikkeling van je kind, lees dan alvast even verder.

Een bezoek aan de Kindertolk® kan helpen bij een variëteit aan leer- en gedragsproblemen bij je kind.

Vaak blijken we kinderen ook via hun ouders / opvoeders te kunnen helpen.

Met zijn gedrag, spel en ontwikkeling fluistert het kind ons boodschappen in die wij als ouder of opvoeder mogen leren begrijpen.

De PresentChild methode (NL : Kindertolkmethode) helpt je kind én het helpt jou als ouder/opvoeder, want ja, we zijn immers met elkaar verbonden! Het bijzondere is dat de stappen die jij als volwassene in je eigen leven onderneemt zowel jezelf ten goede komen als ook direct positief inwerken op de kinderen.

Laat je verrassen door de resultaten van deze unieke en prachtige methode!

Voordelen van PresentChild

Er zijn een aantal aangename voordelen aan het werken met PresentChild:

    • Je kind hoeft niet bij het consult aanwezig te zijn om toch geholpen te worden. Het blijft zo gevrijwaard van nog meer druk en onbehaaglijke spanning.
    • Het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden
    • Zowel jijzelf als het kind profiteert van de behandeling
    • Een traject is kortdurend, kent vaak langdurige resultaten en weinig terugval.

De PresentChild methode is een prachtig en doeltreffend instrument binnen gezinnen maar ook in de kinderopvang en in het onderwijs.

Op de website www.presentchild.com vind je meer informatie over de methode en het boek ‘Het Fluisterkind’ van Janita Venema, de initiator van de methode.

Traject en tarieven

Traject

Als je een hulpvraag wil voorleggen over jouw kind of een kind in de klas, dan hanteer ik de PresentChild methode.
Het minimum traject bestaat uit 2 gesprekken :

>>het intakegesprek: in dit eerste gesprek vertelt de ouder, leerkracht of begeleider het verhaal over het kind. Als Kindertolk stel ik gerichte vragen, en noteer ik het verhaal. 

>>In een tweede gesprek wordt dit verhaal vertaald teruggegeven en kom je te weten welke boodschap dit kind jou komt brengen. De spiegel wordt voorgehouden. 

>>Mogelijk is er een 3de en/of 4de gesprek aangewezen om de ouder verder te begeleiden om terug in zijn kracht te staan. Dit wordt in samenspraak bepaald. Hiervoor maak ik gebruik van een mix van systemisch werk, opstellingen en Voice Dialogue.

Het traject is dus kortdurend, en kent toch vaak langdurige resultaten en weinig terugval.

Tarieven

>>Intakegesprek : € 45

>>Terugkoppelingsgesprek: € 80 (1 uur vraagstelling + benodigde tijd voor vertaalwerk).

>>Verdere sessies volgen de gewone therapiekosten:
45-60 min : € 45 /  1u30′ : € 60 / 2u : € 75 

Als je verhinderd bent voor een afspraak vraag ik je vriendelijk om dit uiterlijk 24 uur van tevoren te laten weten. Indien je mij niet verwittigt, wordt je de helft van de sessie in rekening gebracht.

Contact opnemen voor persoonlijke begeleiding

‘Praten over’ een situatie met mensen in je omgeving kan even opluchten, maar de zovele goedbedoelde adviezen van hén brengen geen blijvende oplossing voor jóu…

Vervolgens zet je aarzelend de volgende stap naar hulpverlening. Maar wat een kluwen is het : wat past er werkelijk bij jouw kind?

Ik ben er mij van bewust dat contact opnemen met iemand onbekend vaak moeilijk is. Toch nodig ik je uit voor dat contact, ook als je alleen maar een vraag hebt.