Euh - ik ben...

Soms is het lastig om woorden te geven aan je gevoel van onrust, redenen voor gebrek aan voorspoed, en het weglopen van je energie.
En op de onjuiste manier volhouden, kost je alleen maar energie.

Maar al te vaak is er een signaal. Er brandt een lichtje als het ware.

Je herkent dit ook bij jouw auto: Als het lichtje van het oliepeil rood oplicht, dan vraag je de garagist niet om het líchtje te repareren, maar wél om het oliepeil aan te vullen. Het is duidelijk dat er iets aan de hand is, wat tot gevolg heeft dat het lichtje brandt.

Vandaar wil ik zelf niet enkel naar de gevolgen kijken, maar liever naar de oorzaak. Wat maakt dat je je zo voelt, dat je je zo bent gaan gedragen, dat je ergens last van hebt, … ?

(h)Erkennen en veranderen

Vóór de stap van het aanvaarden of loslaten, komt dus de stap van het (h)erkennen, om van daaruit verder te kunnen en een andere koers te varen. Die koers die bij jou aansluit.

Jij bent de kapitein van jouw schip. En neen, je hoeft het roer van jouw schip niet ineens 90° om te draaien, met het risico op kapsijzen, (al doen sommigen het wel), maar zelfs al stuur je jouw doelen een luttele 5° graden bij, zelfs dan zal jij met jouw schip een andere bestemming bereiken.

Een aantal kleine veranderingen van je gedrag kunnen best veel invloed hebben, ja, ook op lange termijn.

Ik nodig je uit om te stoppen met leven op de automatische piloot.

Als iets gebeurt, reageer je zoals je dat altijd gedaan hebt. Dat lijkt mooi, maar elke situatie is altijd anders. Waarom zou je dan steeds op dezelfde manier reageren? 

Elk probleem geeft ruimte voor verandering. Ga niet direct handelen, maar vertraag en overweeg in alle rust wat je anders kunt doen. En ga daarna pas handelen. Dat is even wennen, maar als je dit écht gaat doen, went het snel en word je een rustiger en blijer mens. En wie wil dat nu niet?

Aanpak

Mijn manier van begeleiden is erop gericht om naar de bron te gaan van wat jou (onbewust) in de weg zit. 

Soms kunnen een paar gesprekken al volstaan.
Of misschien kies je liever voor een duurzaam ontwikkeltraject om komaf te maken met het vervelende en pijnlijke verleden en om met een open blik naar de toekomst te kijken.

Je leert wat jij kunt doen om met alles wat op je pad komt, om te gaan. Zonder dat je er aan onderdoor gaat.

De combinatie van de PresentChild methode, systemisch werk, opstellingen en Voice Dialogue, zullen verheldering voor je brengen. Misschien dat er niet direct een concrete oplossing naar voor komt, maar er ontstaat wél inzicht. En doordat er inzicht is, ontstaat er rust. Van waaruit je kunt bepalen welke volgende stap bij jou past.

Ik ga jou dus niet vertellen hoe jij je leven hoort te leven, maar op basis van nieuwe inzichten kun je besluiten anders te gaan handelen. Dat hoef je natuurlijk niet te doen. Uiteindelijk kies jij welke weg jij loopt. Het is immers jouw leven!

Contact opnemen voor persoonlijke begeleiding

‘Praten over’ een situatie met mensen in je omgeving kan even opluchten, maar de zovele goedbedoelde adviezen van hén brengen geen blijvende oplossing voor jóu…

Vervolgens zet je aarzelend de volgende stap naar hulpverlening. Maar wat een kluwen is het : wat past er werkelijk bij jou ?

Ik ben er mij van bewust dat contact opnemen met iemand onbekend vaak moeilijk is. Toch nodig ik je uit voor dat contact. Je bent van harte welkom, ook als je alleen maar een vraag hebt.